Er zit meer achter…

Veel steden hebben, van bovenaf bekeken, een interessant stratenplan waaraan veel af te lezen is. Bijvoorbeeld hoe een stad in de loop der eeuwen ontstaan en gegroeid is. Neem nou Amsterdam… klein ontstaan bij een dam in de Amstel, de groei van de grachtengordel in de Gouden Eeuw en uiteindelijk de arbeiderswijken er omheen.

Ik maak mijn StreetMaps van steden met een uniek- en herkenbaar stratenpatroon of met een aansprekend verhaal. Maar ook van steden die bijvoorbeeld een bijzondere persoonlijke herinnering met zich meedragen. En die herinneringen mogen vastgelegd worden. Bekijk de mogelijkheden >

Werkwijze

Om te beginnen verdiep ik me in de betreffende stad. Waar zijn bijvoorbeeld highlights, wat is de stadskern, waar bevinden zich interessante patronen en waar staat de stad bekend om. Vervolgens bepaal ik de schaal en ga opzoek naar de juiste layout om de mooiste elementen van de stad weer te geven binnen een bepaald formaat.

Ik benadruk de straten en hoe die zich verhouden tot bebouwd gebied, water en groen. Kleur bepaal ik onder andere aan de hand van de sfeer en het klimaat van de stad. In het geval van maatwerk spelen interieur en omgeving meestal een belangrijke rol bij de kleurkeuze.

Heb je vragen of interesse in een StreetMap? >